tag:blogger.com,1999:blog-238224361130545219.post2407181598725492101..comments2022-10-26T07:52:59.911-04:00Comments on my cup of tea: Pierogimycupofteahttp://www.blogger.com/profile/07417274872219967795noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-238224361130545219.post-3939073300230013192014-11-05T00:51:08.496-05:002014-11-05T00:51:08.496-05:00dziękuję za odpowiedź:) poszukam w pobliżu.
pozdr...dziękuję za odpowiedź:) poszukam w pobliżu.<br /><br />pozdrawiam<br />marysiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-238224361130545219.post-31358631890715133512014-11-04T14:11:19.707-05:002014-11-04T14:11:19.707-05:00Witam!
Jeśli chodzi o ziemniaki za granicą, to rz...Witam!<br /><br />Jeśli chodzi o ziemniaki za granicą, to rzeczywiście mogą przytrafić się niespodzianki. My najczęściej kupujemy ziemniaki Golden albo Yukon Gold - wydaje mi się, że te odmiany są najsmaczniejsze i chyba najbardziej nadają się konsystencją i smakiem do farszu na pierogi. W zasadzie jeszcze nigdy nie zawiodły, polecam. Pozdrawiam i życzę powodzenia! :)mycupofteahttps://www.blogger.com/profile/07417274872219967795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-238224361130545219.post-84506460899260071492014-11-01T15:39:48.046-04:002014-11-01T15:39:48.046-04:00Hej,
jakie ziemniaki kupujesz do pierogów? probowa...Hej,<br />jakie ziemniaki kupujesz do pierogów? probowałam robić ze wszystkich po kolei - czerwone po ugotowaniu i przetarciu są jak guma, cieżko od ręki odkleić farsz, białe są tak sypkie że rozpadają się w trakcie gotowania, dosłownie trzeba je cedzić przez sito, bo albo są całe i niedogotowane albo rozsypane.<br />Proszę o pomoc:( w polsce nigdy moje pierogi nie miały takiego ciągnącego farszu, były zwarte ale nie gumowate. Tutaj niestety coś zawsze jest nie tak (używam sera farmer's cheese w pudelku)<br />z powodu kiepskich ziemniaków przestaliśmy prawie wogóle jeść tradycyjnego schabowego, bo tutejsze mashed potatos to jest zupa i w niczym nie przypomina naszych puree.Anonymousnoreply@blogger.com