Sunday, January 19, 2014

Guacamole

Avocado Heaven

I cannot even start to list all the reasons why you should eat avocados.
They seem to be perfect for you and they just taste so good, don't they?
Guacamole is one of those things that I can never get enough of.
Literally!

Here is my version of  guacamole.





INGREDIENTS
3 small ripe avocados (soft)
1/2 small tomato, diced
1/4 small red onion, finely copped
1/2 tsp finely choppped jalapeno pepper
1/2 lime juice (you can use lemon  if you don't have limes)
1/2 - 1 tsp of salt 

Helpful tip: leave a pit in the guacamole bowl - it will prevent it from browning.

PREPARATION
Cut the avocado in half.
Spoon out ripe avocados, place in the bowl.
Add lime juice, mix chopping avocado with a spoon.
Add chopped onion, diced tomato, chopped jalapeno
and season with salt.
Serve with traditional, warmed tortilla chips.

Enjoy!
~e.


_________________________________________________________________________________

Avocado

Chyba nie muszę wymieniać, jak zdrowe dla naszego organizmu jest avocado.
Osobiście je uwielbiam, a za pyszne guacamole dam się pociąć!
Nie mogę się przestać nim zajadać, dosłownie!

Oto moja wersja ulubionego guacamole, 
które lubię wyraziste w smaku, 
czyli perfekcyjnie słono - kwaśne!




SKŁADNIKI
3 małe dojrzałe avocado (muszą być miękkie)
1/2 małego pomidora pokrojonego w kostkę, drobno
1/4 małej czerwonej cebuli, drobno posiekanej
1/2 łyżeczki drobno posiekanej papryczki jalapeno (ostrej)
1/2 limonki - sok
(ostatecznie można użyć cytryny, jeśli nie jesteście w stanie użyć limonki)
1/2 - 1 łyżeczka soli


PRZYGOTOWANIE
Przekroić avocado na pół, 
łyżeczką wybrać miąższ i przełożyć do miski.

Dobra rada: odłożyć chociaż jedną pestkę z avocado,
aby następnie zostawić ją w misce z guacamole - zapobiegnie to brązowieniu zielonej pasty.

Avocado zalać sokiem z limonki,
wymieszać siekając jednocześnie avocado łyżką.
Następnie dodać resztę składników: 
cebulę, papryczkę jalapeno, pomidory i sól.
Podawać z ciepłymi, tradycyjnymi tortilla chips.

Smacznego!
~e. 



No comments:

Post a Comment