Pierogi filled with spinach and ricotta
Once you have made pierogi once, you will keep coming up with new fillings.
There are some traditional ones and there are the ones that are your absolute favorite.
Here is a quick reminder on how to make any pierogi.
Pierogi filled with spinach, ricotta and garlic are divine!
INGREDIENTS:
(about 40-50 pierogi)
Filling:
2 bags of spinach (about 10oz each)
1 onion
2 cloves of garlic
3 tbsp ricotta cheese
1 tbsp freshly grated parmesan
2 tbsp panko bread crumbs
Olive oil
salt
pepper
Dough:
3 cups of flour
1.5 cup hot water
pinch of salt
Follow instructions on how to get started with the dough and how to make pierogi
here.
INSTRUCTIONS:
Start with cooking spinach.
If the spinach leaves are big, chop them up and remove the stems.
Pour a little bit of water and cook spinach in a pan until it shrinks and softens.
Squeeze out the excess water, drain cooked spinach.
Add olive oil to the pan,
add diced onion and simmer until translucent.
Add minced garlic, simmer for about 2 minutes.
Add spinach, salt and pepper to taste.
Simmer.
Remove from heat,
let cool.
Add ricotta cheese, freshly grated parmesan
and panko crumbs for that extra crunch.
Mix well - your filling is ready!
When you have your dough ready,
pot with salted, boiling water with a bit of oil,
start filling the pierogi with spinach.
Boil and serve hot alone or with sour cream,
parmesan or just like you like them the most!
Enjoy!
~e.
________________________________________________________________________
Jak już raz się zasmakuje pierogów i spróbuje ich przygotowania,
możliwości farszu jest mnóstwo!
Jeśli jeszcze nie próbowaliście pierogów ze szpinakiem,
gorąco polecam, są naprawdę pyszne!
SKŁADNIKI:
(ok. 40-50 pierogów)
Farsz:
2 torebki szpinaku (około 300g każda)
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki sera ricotta
1 łyżka świeżo startego parmezanu
2 łyżki panko lub bułki tartej
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Ciasto:
3 szklanki mąki
1,5 szklanki ciepłej wody
szczypta soli
Postępuj zgodnie z instrukcjami z wcześniejszego postu,
PRZYGOTOWANIE:
Zacznij od ugotowania szpinaku.
Jeśli liście szpinaku są duże, posiekać i usunąć łodygi.
Wlać trochę wody i gotować szpinak na patelni, aż się skurczy i zmięknie.
Odcisnąć nadmiar wody, odcedzić ugotowany szpinak.
Wlać oliwę z oliwek na patelnię,
dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i dusić, aż będzie przezroczysta.
Dodaj przeciśniętego czosnku, gotować razem na wolnym ogniu przez około 2 minuty.
Dodać szpinak, sól i pieprz do smaku.
Dusić.
Zdjąć z ognia,
ostudzić.
Dodaj ser ricotta, świeżo starty parmezan
i bułkę tartą lub panko.
Dobrze wymieszać.
Jeśli ciasto jest gotowe,
a garnek wrzącej wody z odrobiną oleju się już gotuje,
można rozpocząć napełnianie pierogów szpinakiem.
Gotować i podawać na gorąco samodzielnie lub z kwaśną śmietaną,
parmezanem lub tak jak lubisz najbardziej.
Smacznego!
~ e .
No comments:
Post a Comment