Pumpkin Pie Cupcakes with Cinnamon Cream Cheese Frosting
Pumpkin is a great idea for the fall.
ALWAYS.
Baking and cooking with pumpkin,
pumpkin coffee,
pumpkin scents, spices, candles,
pumpkin everything!
These amazing pumpkin pie cupcakes were so delicious
I decided to change the frosting and instead of the whipped cream
I made my own Philadelphia cream cheese cinnamon frosting.
INGREDIENTS:
1 15 oz can pumpkin puree
1/2 cup sugar
1/4 cup brown sugar
2 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
3/4 cup evaporated milk
2/3 cup all purpose flour
*2 teaspoons pumpkin pie spice
(I used only cinnamon and nutmeg)
(I used only cinnamon and nutmeg)
1/4 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon baking soda
CREAM CHEESE FROSTING:
3.5 oz of soft butter
10.5 oz soft Philadelphia cream cheese
1/4 cup of brown sugar
1/4 cup of powdered sugar
nutmeg
cinnamon
(or just pumpkin spice)
PREPARATION
Preheat oven to 350 degrees.
Line 12 cup muffin tin with silicone liners,
foil liners sprayed with cooking spray or just spray the cups with cooking spray.
Mix the pumpkin, sugar, brown sugar, eggs, vanilla extract and milk.
Add the flour, pumpkin spice, baking powder and baking soda to the mixture.
Fill each muffin cup with 2/3 cup of the mixture.
Bake for twenty minutes and let cool for twenty minutes.
Remove cupcakes from pan and chill in the fridge for 30 minutes.
Meanwhile, prepare the cream cheese frosting.
Take softened cream cheese and softened butter.
Using an electric mixer, beat the cream cheese and butter with powdered sugar until light and fluffy.
Add brown sugar, cinnamon and nutmeg and mix together until combined.
Top with cream cheese frosting and sprinkle more cinnamon.
Enjoy!
~e.
________________________________________________________________________________________________________________
Babeczki Dyniowe z Kremem Cynamonowym
Dynia jest doskonalym pomyslem na jesien.
ZAWSZE.
Pieczenie i gotowanie z dyni,
kawa o aromacie dyniowym,
zapachy dyniowe, przyprawy, swiece,
wszystko z dyni!
Te niesamowite dyniowe babeczki były tak pyszne,
ze nie moge sie doczekac, aby upiec je ponownie!
Przepis zaadaptowany z tego bloga.
Postanowilam uzyc zamiast bitej smietany
krem z serka Philadelphia.
SKLADNIKI:
1 puszka puree z dynii (ok. 425 g)
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki brazowego cukru
2 duze jajka
1 lyzeczka ekstraktu z wanilii
3/4 szklanki mleka skondensowanego
2/3 szklanki maki pszennej
* 2 lyzeczki przyprawy do dyni
(zazwyczaj jest to mieszanka: galka muszkatolowa, gozdziki i cynamon)
1/4 lyzeczki proszku do pieczenia
1/4 lyzeczki sody do pieczenia
Krem Cynamonowy:
100 g miekkiego masla
300 g miekkiego serka o kremowej konsystencji (Philadelphia lub podobny)
1/4 szklanki brazowego cukru
1/4 szklanki cukru pudru
galka muszkatolowa
cynamon
PRZYGOTOWANIE:
Rozgrzej piekarnik do 180C .
Przygotuj forme na 12 babeczek lub silikonowe formy i
wyloz papilotkami, lub posmaruj forme tluszczem.
Uzywajac miksera, wymieszaj:
puree z dyni, cukier, brazowy cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i mleko skondensowane.
puree z dyni, cukier, brazowy cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i mleko skondensowane.
Dodaj make, przyprawy, proszek do pieczenia i sode.
Napelnij kazda forme do 2/3.
Piecz przez 20 min,
studzic przez kolejne 20 min.
Wyjac babeczki z formy i schladzac w lodowce przez 30 minut .
W miedzyczasie przygotowac krem z Philadelphii.
Miekkie maslo ucierac z miekkim serkiem i cukrem pudrem na puszysta mase .
Dodac brazowy cukier, cynamon i galke muszkatołowa,
miksowac do polaczenia skladnikow .
Babeczki udekorowac kremem
i posypac cynamonem.
Smacznego!
~e.
~e.
Dynia jest dobra na wszystko :)
ReplyDeleteBabeczki wyszły Ci cudne :)
Zgadzam się, dynia dobra na wszystko - zwłaszcza teraz, jesienią :)
ReplyDeleteDziękuję - zniknęły w mgnieniu oka!