Delicious Sponge Cake with Fruits and Pudding
This sponge cake is not only soft, moist and mouthwatering,
but it also combines refreshing fruits, jello and pudding filling.
I used two layers of sponge cake - one is traditional, plain,
and the other is with a little bit of cocoa powder.
INGREDIENTS
Sponge Cake with Jello and Pudding
2x jello (2x75g, I used wild strawberry flavor)
2x pudding (2x60g, I used sweet cream flavor)
can of sliced peaches in light syrup
Yellow Sponge Cake (double portion):
6 eggs
1 1/2 cups of sugar
1 3/4 cups of flour
2 tsp of baking powder
2/3 cps of water (or less, just to combine all the ingredients)
Chocolate Sponge Cake (single portion):
3 eggs
3/4 cup of sugar
3/4 cup of flour
1/3 cup of water
1 tsp of baking powder
3-4 tbsp of cocoa powder
Jello:
follow instructions on the packet
Pudding:
follow instructions on the packet
Prepare 2 large baking pans and parchment paper.
Start preparing jello and pudding according to the instructions.
Preheat the oven to 390F.
PREPARATION
Yellow sponge cake:
separate egg yolks from the whites. Beat the whites with sugar.
separate egg yolks from the whites. Beat the whites with sugar.
Add flour, yolks, water and baking powder.
Pour the batter into the pan with parchment paper.
Put in the oven for about 15 minutes.
Check if the cake is done using a thin wooden stick.
Chocolate sponge cake:
follow instructions for the yellow cake,
follow instructions for the yellow cake,
adding cocoa powder.
Cool the cakes (cutting wooden board is perfect).
Move the chocolate cake into the clean pan.
Spread the cooled pudding onto the chocolate cake.
Cover with a yellow cake.
Layer sliced peaches on top of the yellow cake.
Pour the setting (cooling) jello onto the fruits.
Put the cake into the fridge for at least 2 hours for all the ingredients to set.
Enjoy!
~e.
_________________________________________________________________________________________________________
BISZKOPT Z BUDYNIEM I GALARETKĄ:
2x opakowanie galaretki poziomkowej
2x opakowania budyniu śmietankowego
puszka brzoskwiń w lekkim syropie
Jasny Biszkopt (podwójna porcja):
6 jaj
1 1/2 szklanki cukru
1 3/4 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2/3 szklanki wody (lub mniej, wystarczająco by połączyć wszystkie składniki)
Ciemny Biszkopt (jedną porcję):
3 jajka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
1/3 szklanki wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3-4 łyżki kakao w proszku
Galaretka:
postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu,
pamiętając, by dodać minimalnie mniejszą ilość wody do galaretki
Budyń:
postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu
Przygotować 2 duże blachy do pieczenia i wyłożyć je pergaminem (papierem do pieczenia).
Rozpocznij od przygotowania galaretki i budyniu zgodnie z instrukcją.
Rozgrzej piekarnik do 200C.
PRZYGOTOWANIE:
Jasny Biszkopt:
Oddziel żółtka od białek.
Ubij pianę z białek z cukrem.
Dodaj mąkę, żółtka, wodę i proszek do pieczenia, ubijaj.
Wlać ciasto do blachy wyłożonej pergaminem.
Włożyć do piekarnika na około 15 minut.
Sprawdź, czy ciasto jest gotowe przy użyciu wykałaczki.
Ciemny Biszkopt:
postępuj zgodnie z instrukcjami dla jasnego ciasta,
dodatkowo dodać kakao w proszku.
Przełożyć biszkopt czekoladowy do dużej, czystej blachy.
Wyłożyć budyń na ciasto.
Przykryć jasnym biszkoptem.
Ułożyć plasterki brzoskwiń.
Schłodzoną, gęstniejącą galaretkę wylać na owoce.
Umieścić ciasto w lodówce przez co najmniej 2 godziny, schładzać aż do stężenia galaretki.
Smacznego!
loooks cute and tasty!
ReplyDeleteit really is, very simple but really good!
Delete