Thursday, June 6, 2013

Roasted Zucchini and Plum Tomato Pasta (Makaron z Grillowana Cukinia i Pomidorkami Koktajlowymi)

Roasted vegetable pasta

I really like using vegetables as a base of our meals.
Roasted vegetables are a great way to serve something filling and hot yet healthy.
Combined with pasta, they make a perfect combination of a nutritious dinner. 

You can pick any vegetables you like to grill. 
I chose plum tomatoes and green zucchini.

Roasted Zucchini and Plum Tomato Pasta
pasta
vegetables
olive oil
spices (salt, pepper, Mediterranean blend of spices)
Parmesan cheese to garnish




I use a grilling pan/skillet.
Slice the vegetables in desired amount and variety 
(the thicker the slices, the crunchier the grilled vegetable).
Heat some olive oil in a grilling pan.
Start with zucchini or other vegetables (onions, peppers, etc.)
Grill for couple of  minutes, add spices (except for salt and pepper).
Meanwhile, start cooing pasta according to the box instructions
(We always have our pasta 'al dente').
Add the tomatoes at the end of the grilling process.
Simmer vegetables with tomatoes for another 2-4 minutes.
Mix the cooked pasta with grilled vegetables.
Serve while hot.
Season with salt, pepper and Parmesan.

Enjoy!
~e.




_______________________________________________________________________________________________________

Makaron z Grilowana Cukinia i Pomidorkami Koktajlowymi

Bardzo lubie uzywac warzyw jako bazy naszych posiłków .
Pieczone lub tez grillowane warzywa są doskonałym sposobem
 by zjesc coś do syta, ale zdrowo.
W połączeniu z makaronem, tworzą idealna, pożywna kolację.

Możesz wybrać tak naprawde jakiekolwiek warzywa, które lubisz grilowacc.
Ja uzylam cukini i pomidorkow koktajlowych.

Grillowane Warzywa z Makaronem:
(ilosc skladnikow dostosowac do potrzeb i smaku, nie ma specyficznych proporcji)

makaron
warzywa
oliwa z oliwek
przyprawy ( sól, pieprz, Mediterranean mieszanka przypraw )
parmezan

Przygotuj patelnie do grillowania.
Pokrój warzywa w żądanej ilości i różnorodności
(grubsze plastry/kawalki).
Podgrzać trochę oliwy z oliwek na patelni do grillowania.
Zaczac od warzyw twardszych, ktore potrzebuja wiecej czasu.
Przypiekac kilka minut, dodać przyprawy (oprócz soli i pieprzu ).
W tym samym czasie, przygotowac makaron wg przepisu na opakowaniu.
(My zawsze gotujemy nasz makaron " al dente " ).
Dodać pomidorki koktajlowe na samym końcu procesu grillowania .
Gotować warzywa z pomidorami kolejne 2-4 minuty .
Wymieszać ugotowany makaron z warzywami z grilla .
Podawać na gorąco.
Doprawić solą , pieprzem i parmezanem .

Smacznego!
~e.

No comments:

Post a Comment