Friday, November 15, 2013

Pumpkin Bundt Cake (Babka Dyniowa)

Happy National Bundt Cake Day!

I baked this  pumpkin bundt cake for the very first time and it was a huge success.
The cake was moist, very soft and aromatic!




(as usual, I slightly modified the orignal recipe)

INGREDIENTS:
1.5 cups sugar
1 cup canola (or any vegetable) oil
3 large eggs
3 cups flour
 2 tsp baking soda
1 tsp cinnamon
1 tsp ground nutmeg
1/4 tsp ground cloves
1 can (15 oz) pumpkin
powder suger for dusting on top

PREPARATION:
Preheat the oven to 350F.
Grease the flute pan (10in).
In a large bowl, combine sugar and oil, mix until blended.
Add eggs, one at a time, beat well.
In another bowl, combine the dry ingredients:
 flour, baking soda, cinnamon, nutmeg and cloves.
Add the dry ingredients to the wet ingredients,
mix well,alternately adding pumpkin puree,
beating well after each addition.

Transfer the batter to a reased pan,
baked for about 60 minutes or until inserted toothpick comes out clean and dry.

Cool in a pan for 10 minutes,
carefully transfer bundt cake from pan onto a wire rack.
Let cool completely.

Dust with powedered sugar.

Enjoy!
~e.







_____________________________________________________________________________________________

Dzis Narodowy Dzien Babki!

 Te pyszna babke dyniowa pieklam po razy pierwszy, ale przepis okazal sie na tyle udany,
ze ciasto okazalo sie duzym sukcesem.
Niesamowicie wilgotne, aromatycznie pachnace jesiennymi przyprawami - pyszne!




SKLADNIKI:
1,5 szklanki cukru
1 szklanka oleju 
3 duże jajka
3 szklanki mąki
  2 łyżeczki sody
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
1/4 łyżeczki mielonych goździków
1 puszka  puree z dyni (ok. 425g)
cukier puder do posypania na wierzchu

PRZYGOTOWANIE:
Rozgrzej piekarnik do 180C.
Natluscic i wysypac bulka tarta foremke do babki (ok. 25cm)
W dużej misce wymieszać cukier i olej, ubijac miskerem do polaczenia skladnikow.
Dodać jajka, po jednym na raz, dobrze miksujac.
W innej misce wymieszać suche składniki:
  mąkę, sodę, cynamon, gałke muszkatołowa i goździki.
Dodaj suche składniki do mokrych składników,
dobrze zmiksowac, na przemian dodając puree z dyni,
 dobrze ubijajac po każdym dodaniu.

Przelać ciasto do gotowej foremki,
piec przez około 60 minut, aż włożona wykałaczka bedzie czysta i sucha.

Chlodzic w foremce przez 10 minut,
ostrożnie wylozyc ciasto z foremki i studzic na kratce.
Ostudzić całkowicie.

Po ostudzeniu obsypac cukrem pudrem.

Smacznego!
~ e.

1 comment:

  1. Oj, zjadłabym sobie kawałek takiej babeczki... Wygląda pysznie, no i z dynią... Mniam :)

    ReplyDelete