Thursday, September 19, 2013

No Bake Coconut Cake (Ciasto Kokosowe bez Pieczenia)

 "Raffaello" 

Coconut is one of those things that taste absolutely amazing, always. 
There are so many ways you can eat a coconut or a coconut product, it is unbelievable!
Have you ever tried "Raffaello"?
It is one of my favorite candy,
described by Ferrero as

"a whole almond is plunged into a delicious creamy filling and enclosed in a crispy shell, covered in flakes of coconut".

It tastes dreamy!

I found a  great recipe to make an imitation of the Raffaello candy -
it is a no bake cake, very easy to make and so tasty!





INGREDIENTS
2 packages of crackers
3 cups of coconut flakes

Coconut Pudding:
3 cups of milk 
3 tablespoons flour
3 tablespoons potato starch
3 egg yolks
1 cup sugar
9 oz butter
1 teaspoon vanilla extract
coconut flakes


PREPARATION

Prepare pudding.

Get three cups of milk,
measuring off 1/2 cup of milk and leaving 2.5 cups seperate.

Get 1/2 cup of milk, add the egg yolks, flour and potato starch -
mix well.

Take the remaining 2.5 cups of milk and bring to boil,
 adding a cup of sugar.
Stirr constantly.
When boiling, reduce the heat
and add the milk mixture with the egg yolks and flours.
Stir and boil for about minute for complete thickening.
Remove from the heat, cool.

Butter at room temperature chop into small pieces.

Add the butter to the cooled pudding along with coconut flakes.
Using an electric mixer, mix well to combine all the ingredients until smooth.
Allow the pudding filling to cool.


Prepare a baking pan  (about 9x13 in. or so)
and line with parchment paper or aluminum foil.
At the bottom, lay crackers, filling the entire pan.
Put  about 1/3 of the pudding filling,
sprinkle with coconut flakes.
Cover with crackers, repeat the steps in the same sequence for layer two and three..
Having laid out the last part of the pudding,
Liberally sprinkle with coconut cakes.
(I also I used coconut chips)

Best when refrigerated all day or night-
The cake is best when the crackers are slightly softened by the pudding.

Enjoy!
~e.




_________________________________________________________________________________

Raffaello

Kokos jest dla mnie jedną z tych rzeczy, które smakują absolutnie niesamowicie pod każdą postacią.
Jest tak wiele sposobów na przygotowanie kokosa, to naprawdę niewiarygodne!
Czy kiedykolwiek próbowaliście  "Raffaello"?
Jedno z moich ulubionych słodyczy,
opisany przez Ferrero jako

"Migdał zanurzony w pysznym  kremowym nadzieniu, zamknięty w chrupiącej skorupce, pokryty płatkami kokosa".

Smakuje jak marzenie!
Kto by się nie skusił?

Znalazłam ten wspaniały przepis na "ciastową" wersję "Raffaello" -
ciasto bez pieczenia, bardzo łatwe do wykonania i jakie smaczne!





SKŁADNIKI
2 paczki słonych krakersów
3 szklanki wiórków kokosowych

Masa budyniowo-kokosowa:
3 szklanki mleka
3 łyżki mąki
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 żółtka
1 szklanka cukru
250 g masla
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
wiórki kokosowe


PRZYGOTOWANIE
Przygotować budyń.
Z 3 szklanek mleka odlać pół szklanki.
Następnie do 1/2 szklanki mleka dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną -
dobrze wymieszać.

Pozostałe 2.5 szklanki mleka zagotować dodając szklankę cukru.
Ciągle mieszając.
Zmniejszyć ogień i do gotującego się mleka dodać mieszaninę mąki z żółtkami i mąkami.
Mieszać i pogotować jeszcze minutę do całkowitego zgęstnienia.
Odstawić z ognia, schłodzić.

Masło w temp. pokojowej posiekać na drobne kawałki.

Dodać schłodzony już budyń i wiórki kokosowe.
Dobrze zmiksować do połączenia się wszystkich składników na gładką masę.
Odstawić masę budyniową do schłodzenia.


Przygotować blachę (24 x 34 cm), 
wyłożyć papierem do pieczenia bądź folią aluminiową.
Na spodzie ułożyć krakersy, wypełniając całą blachę.
Wyłożyć 1/3 masy budyniowej,
Posypać cześcią wiórków kokosowych.
Przykryć krakersami, powtórzyć kolejno kroki.
Przygotować trzecią, ostatnią warstwę krakersów.
Po wyłożeniu ostatniej części masy budyniowej,
Obficie posypać wiórkami kokosowymi.
(Ja dodatkowo użyłam czipsów kokosowych)

Schładzać w lodówce najlepiej przez cały dzień lub noc-
Ciasto jest najlepsze gdy krakersy lekko zmiękną od masy budyniowej.

Smacznego!
~e.



2 comments:

  1. how much butter is needed for this recipe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 9 oz of butter (250 g). I am sorry, for some reason it disappeared from the website!

      Delete