Green Salad
Spring (despite the snowstorm watch) is almost here.
That means longer, warmer days and...
eating fresh and light!
Tonight's salad with my favorite dressing, balsamic vinegar.
|
Here is my version of the balsamic vinegar salad dressing:
1/2 cup of olive oil
3 tsps of balsamic vinegar
1/2 of small shallot, minced (or more, if you prefer)
3 tsps of honey (I use a crystallized organic honey)
1-2 tsps of Dijon mustard
freshly ground pepper (I use a mix of peppercorns)
freshly ground salt (I use pink Himalayan salt)
*every ingredient should be to your taste, feel free to add more or less of each of the proposed ingredients
I mix all of the ingredients and set it aside in a salad dressing container.
It usually lasts 2-4 servings.
It can be stored in a refrigerator for about a week.
Tonight's salad contains:
Tonight's salad contains:
mixed spring greens
tomato
chick peas
small red kidney beans
fresh cucumber
zucchini
grated carrot
For your salad, use your favorite vegetables.
I always like to change things up a bit and vary the choice of vegetables in every salad we have.
Tonight's choice was definitely a great one - just what we needed to embrace the upcoming snowstorm!
Enjoy!
~ e.
________________________________________________________________________________
Balsamic Vinaigrette:
1/2 szklanki oliwy z oliwek
3 łyżeczki octu balsamicznego
1/2 małej szalotki, posiekanej (lub więcej, jeśli wolisz)
3 łyżeczki miodu
1-2 łyżeczki musztardy Dijon
świeżo zmielony pieprz (ja używam mieszankę pieprzu)
świeżo zmielona sól (używam różową sól himalajską)
* każdy składnik powinien być do smaku, nie krępuj się dodać więcej lub mniej każdego z proponowanych składników
Wymieszać wszystkie składniki, dressing jest gotowy do bezpośredniego użycia.
Starcza na ok. 2-4 porcji.
Można przechowywać w lodówce około tygodnia.
Dzisiejszy sałatka zawiera:
wiosenna mieszanka sałat
pomidor
ciecierzyca
czerwona fasola
zielony ogórek
cukinia
starta marchew
________________________________________________________________________________
Balsamic Vinaigrette:
1/2 szklanki oliwy z oliwek
3 łyżeczki octu balsamicznego
1/2 małej szalotki, posiekanej (lub więcej, jeśli wolisz)
3 łyżeczki miodu
1-2 łyżeczki musztardy Dijon
świeżo zmielony pieprz (ja używam mieszankę pieprzu)
świeżo zmielona sól (używam różową sól himalajską)
* każdy składnik powinien być do smaku, nie krępuj się dodać więcej lub mniej każdego z proponowanych składników
Wymieszać wszystkie składniki, dressing jest gotowy do bezpośredniego użycia.
Starcza na ok. 2-4 porcji.
Można przechowywać w lodówce około tygodnia.
Dzisiejszy sałatka zawiera:
wiosenna mieszanka sałat
pomidor
ciecierzyca
czerwona fasola
zielony ogórek
cukinia
starta marchew
Ewa darling, I love your blog already! The picture looks amaaazing. I've never tried it with honey so I'm definitely stealing your dressing recipe. Your salad's so healthy and looks so delicious! - Danika :)
ReplyDeleteI am so happy Danika, thank you dear! :)
DeleteOliwa z oliwek, musztarda i ocet balsamiczny to nasz najulubieńszy sos do sałaty :)))
ReplyDeleteCieszę się, że Wam też smakuje! :)
DeleteSounds and looks delicious! Definitely will be trying your take on the dressing! :)
ReplyDeleteThank you dear, enjoy! :)
Delete