Healthy Breakfast
Everyone has their own favorite (or not) version of oatmeal.
Here is how I start my day:
oatmeal, apple, raisins and nus topped with honey and cinnamon.
I like to top my oatmeal with different fruits and nuts.
I find this breakfast filling, very tasty and healthy.
INGREDIENTS
(2 portions)
2 cups of milk
(if not cow's milk, you can use any milk -almond milk, soy milk, etc.
I personally don't like my oatmeal with water, but you can use water as well)
2 cups of oatmeal (I use quick or old fashioned oats, never instant)
1/4 cup raisins
1/2 cup of mixed nuts (I used almonds, walnuts, pecans)
1 apple
1/4 cup of water
1-2 tbs honey
1/2 tsp cinnamon
PREPARATION
Core and cut an apple into thin, small slices.
In a small saucepan, simmer the apples and raisins with 1/4 cup of water,
just until softened but not mushed.
Coarsely chop the nuts.
In a medium saucepan, bring 2 cups of milk to a boil.
When boiling, lower the heat and add 2 cups of oats.
Stir in, cook according to the directions (old fashioned oats need more time than quick).
At the end of cooking time, add chopped nuts and cooked apple with raisins.
Stir in and cook for another minute.
Pour some honey and sprinkle cinnamon on your ready oats,
you may want to add more nuts.
Enjoy when hot!
~e.
_______________________________________________________________________________
Zdrowe Śniadanie
Bardzo lubię zaczynać swój dzień od miski owsianki.
Jest to dla mnie zdrowe, sycące i smaczne śniadanie,
a możliwości urozmaicenia owsianki wieloma dodatkami jest naprawdę wiele.
Moją ulubioną wersją jest ta z gotowanym jabłkiem, rodzynkami, orzechami, miodem i cynamonem.
SKŁADNIKI
(2 porcje)
(2 porcje)
2 szklanki mleka
(jeśli nie używacie mleka krowiego, można użyć mleka migdałowego, sojowego, itp.
Ja osobiście nie lubię płatków owsianych na wodzie, ale można używać wody)
2 szklanki płatków owsianych
(ja używam szybkich lub grubych płatków, nigdy błyskawicznych)
1/4 szklanki rodzynek
1/2 szklanki orzechów
(u mnie migdały, orzechy włoskie, pekan)
1 jabłko
1/4 szklanki wody
1-2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki cynamonu
PRZYGOTOWANIE
Jabłko pokroić w cienkie małe kawałki.
W małym rondelku, gotować jabłka i rodzynki z 1/4 szklanki wody,
do momentu aż delikatnie zmiękną.
Grubo posiekać orzechy.
W większym rondelku doprowadzić 2 szklanki mleka do wrzenia.
Następnie zmniejszyć ogień i dodać 2 szklanki płatków.
Wymieszać, gotować zgodnie z instrukcją.
Pod koniec gotowania dodać posiekane orzechy i gotowane jabłko z rodzynkami.
Wymieszać i gotować jeszcze przez minutę.
Gotowe płatki wyłożyć do miseczki,
polać miodem, posypać cynamonem.
Można dodać więcej orzechów.
Smacznego!
~e.
taka owsianka najlepsza na każdy poranek! pyszna, sycąca i pełna zdrowia - po prostu uwielbiam!
ReplyDeletezgadzam się w stu procentach! :) pozdrawiam!
Delete