Wednesday, January 15, 2014

Piña Colada Cheesecake (Sernik Piña Colada)

Best Coconut Cheesecake

I have been thinking of baking something special lately.
Knowing that I am a huge fan of coconut and cheesecakes,
What could I possibly come up with?
Of course, a coconut cheesecake.
With pineapple, just because this combination is always perfect!
If you are a fan of pina coladas,
try my new recipe!
This cheesecake is refreshigly tasty,
soft and moist,
with coconut flakes to bite on,
and topped with some juicy pineapple - divine!

I used the graham crackers for my crust but you can use any crust you like.





INGREDIENTS
(for deep pie dish)

Crust:
15-16 oz graham crackers
10-11 oz melted butter

Cheesecake:
2 lbs of cheese
(I had mixed cream cheese with farmer's cheese,
you can use either one or combine both)
3/4 cup of sugar
1/2 tsp vanilla extract
1 tsp coconut extract
5 tbs flour
2 - 2.5 cups of coconut flakes
4 eggs
juice and zest from 1 lemon

Topping:
Thinly sliced pineapple chunks
coconut flakes

PREPARATION

Crust:
Break the grahams and chop in the food processor to get crumbs.
Add melted butter, mix.
It should have a wet sand-like consistency.
Butter your deep pie dish,
place the graham crust in the dish.
Using a measuring cup, distribute the crumbs evenly on the bottom and sides of the pan.
Let the crust cool in the fridge for 30 minutes.

Preheat the oven to 350F.

Cheesecake:
Have eggs and cream cheese or farmer's cheese at room temperature.
Using an electric mixer, beat the cream cheese with sugar.
Add vanilla, coconut extract, lemon juice and zest.
Still beating, start adding eggs, one by one.
Let the egg combine with the rest of the ingredients before adding another one.
Mix well.
Add coconut flakes in three portions.
After beating for a while, add flour.
Mix until combined.

Pour the cheesecake mixture onto the graham crust.

Bake for about 55-65 minutes or until the center is almost set.

Let cool completely.

Once cooled,
decorate with chopped pineapple and sprinkle more with coconut flakes.

Enjoy!
~e.






___________________________________________________________________________________________________________

Najlepszy Sernik Kokosowy

Ostatnio dużo myślałam o zrobieniu wyjątkowego ciasta.
Wiedząc, że jestem  wielkim fanem kokosa i serników, 
co też mogłam wymyślić?
Oczywiście, sernik kokosowy!
Z ananasem, ponieważ to połączenie smaków jest zawsze idealne!
Jeśli jesteście fanami pina colady,
musicie spróbować mojego nowego przepisu!
Ten sernik jest bardzo orzeźwiający,
miękki i wilgotny, 
z wiórkami kokosowymi,
wykończony soczystym ananasem - po prostu boski!

Użyłam spodu z herbatników grahamek, ale możecie użyć dowolnego ulubionego spodu.



SKŁADNIKI
(do głębokiego naczynia/ foremki o średnicy ok. 25 cm)

Spód:
450 g herbatników grahamków
300 g roztopionego masła

Sernik :
1 kg twarogu
(Miałam trochę serka Philadelphia i trochę twarogu,
można użyć jeden lub dwa rodzaje sera)
3/4 szklanki cukru
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 łyżeczka ekstraktu kokosowego
5 łyżek mąki
2 - 2,5 szklanki wiórków kokosowych
4 jajka
sok i skórka z 1 cytryny

Na wierzch:
 Kawałki ananasa
Wiórki kokosowe


PRZYGOTOWANIE

Spód:
W malakserze rozdrobnić herbatniki.
Dodać stopione masło, wymieszać.
(powinno mieć konsystencję mokrego piasku)
Wysmarować foremkę masłem,
wylepić boki i spód mieszanką okruchów i masła.
Spód schłodzić w lodówce przez 30 minut.

Rozgrzej piekarnik do 180C.

Sernik :
 Jaja i twaróg powinny być w temperaturze pokojowej.
Przy użyciu elektrycznego miksera, utrzeć twaróg z cukrem.
Dodać wanilię, ekstrakt kokosowy, sok z cytryny i skórkę.
Wciąż ubijając, zacząć dodawać jajka, jedno po drugim.
Nadal miksując,
Dodawać wiórki kokosowe, najlepiej w trzech porcjach.
Po chwili ucierania z jajkami, dodać mąkę.
Wymieszać do połączenia się składników.

Wyłożyć masę serową na uprzednio przygotowanym spodzie.

Piec około 55-65 minut lub do momentu, gdy ciasto jest wciąż lekko płynne w samym środku,
ale zarumienione po bokach.

Sernik powinien całkowicie ostygnąć.

Po schłodzeniu,
ułożyć na wierzchu pokrojnego w drobne kawałki ananasa
 i posypać wiórkami kokosowymi.

Smacznego!
~ e .




No comments:

Post a Comment